DIOR

Christian Dior er et av de største, mest innflytelsesrike og eksklusive motehusene i verden.

Christian Dior etablerte sitt merke under samme navn i 1946, med et mål om å redefinere hvordan kvinner skulle kle seg. Første visning var 12 februar 1947, og i hvilken anledning «New Look» ble introdusert. «New Look» var en motreaksjon mot tiden preget av krig og rasjonering; silhuetter ble strukturert, midjer definert, skjørt fyldige og kjoler overdådige. Ikoniske «Bar Jacket» ble også introdusert, en tidløs skulpturell jakke formet etter kvinnekroppen. Christian Dior ble en suksess over natten; kolleksjoner fulle av drømmer lot kvinner finne tilbake til glede, eleganse og femininitet. Navnet Christian Dior har siden den gang blitt synonymt med fransk luksus.

I 2016 ble Maria Grazia Chiuri kreativ direktør og er motehusets første kvinnelige sjefsdesigner. Hennes tilnærming er moderne, direkte og kompromissløst, og reflekterer de originale timeglass silhuettene. Chiuri har bevist at Christian Diors første budskap – en om kvinnelig myndiggjøring – er like aktuell i dag som for 70 år siden, men nå designet for å resonere med den moderne kvinnen. 

Velkommen innom Vincci i Akersgata for å handle Dior. Vi legger også ut bilder av vårt Dior utvalg på Instagram, så kontakt oss gjerne per telefon eller e-post dersom du ser noe du liker eller har spørsmål. 

Kontakt oss på telefon eller sms +47 916 11 920, eller send oss en e-post på nettbutikk@vincci.no